вівторок, 10 травня 2016 р.


Макулатура — запозичення з німецької абофранцузької мовинім. Makulatur походить від фр.maculature «бракована друкарська продукція», утвореного від maculer «плямувати, бруднити», пов'язаного з лат. macula «пляма»етимологія якого не зовсім ясна.

Використання у виробництві паперу і картону однієї тонни макулатури заощаджує до 4 кубічних метрів деревини. Але далеко не всі сорти паперу і картону використовуються в паперовій промисловості. Велика кількість паперово-картонної продукції для технічного призначення виробляють з додаванням різних покриттів і пластмас, проклеюють, забарвлюють і т.п.Макулатура широко використовується для виробництва картону та паперу. З однієї тонни цієї сировини вийде близько 750 кг паперу. Що можна зробити з макулатури? Виявляється дуже багато чого:
  • горбкувату прокладку для яєць;
  • коробочки для яєць, які закриваються;
  • піддони;
  • пакувальні коробочки.
Величезний плюс упаковки виготовленої з макулатурної сировини полягає в тому, що вона жорстка. При транспортуванні продукції така упаковка буде достатньо твердою, щоб гасити вібрацію і удари, вона закріпляє товар зсередини. У будь-якій країні кількість макулатури прямо залежить від споживання паперу і картону на душу населення.Макулатура - це не тільки папір і картон, журнали і газети. Паперові рушники, картонні втулки від фольги, пакувальний папір, коробки від печива, напівфабрикатів, рекламну продукцію, яка щодня потрапляє до нас в руки, можна не викидати у відро для сміття, а окремо складати і в міру накопичення здавати в пункти прийоми макулатури.Отож, якщо у вас в квартирі багато макулатури, швидко звільняйтесь від неї і приносьте до школи. Приєднуйтесь!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар